Verkiezingscommissies klaar voor belangrijke job

Biza foto (2)Minister Edmund Leilis heeft op 25 augustus 2014 een viertal commissies geïnstalleerd. Deze werkgroepen hebben allen specifieke opdrachten meegekregen om de voorbereiding naar de stembusgang in 2015, een goed verloop te doen hebben.

 

Het gaat om de volgende interdepartementale commissies:

De Beleidscommissie Verkiezingen, de Commissie Voorlichting, Commissie IT en de Financiële Commissie. Minister Leilis zei er alle vertrouwen in te hebben dat zaken goed zullen gaan. Dit gelet op de deskundigheid van de leden die zijn gevraagd om alle aspecten van de voorbereiding van de stembusgang voor hun rekening te nemen.

De bewindsman wenste de leden veel succes en deed een beroep op hen om alle hen ten dienste staande middelen te gebruiken om een goede organisatie te kunnen bewerkstelligen. Suriname heeft volgens hem altijd goede verkiezingen georganiseerd. Die status moet behouden blijven of desnoods beter worden.

Belangrijk te vermelden is dat bij de organisatie van de verkiezingen er een Onderraad Verkiezingen is samengesteld. Deze wordt geleid door vicepresident Robert Ameerali en bestaat verder uit de ministers van Binnenlandse Zaken, Defensie, Onderwijs, Regionale Ontwikkeling en Financiën.