Verkiezingsbord Commewijne onthuld

bord commewijne“De Commissie Voorlichting Verkiezingen 2015 heeft als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kiesgerechtigden op de dag van de verkiezingen naar de stembus gaan. De verkiezingen hebben een landelijk karakter, zo ook de campagne”. Dit zei de voorzitter van deze commissie, Sabitrie Gangapersad, op dinsdag 16 december 2014 bij de onthulling van het verkiezingsbord op het commissariaat te Commewijne.

De verkiezingsborden met het verkiezingslogo en slogan worden landelijk op strategische plekken geplaatst. In eerste instantie worden de borden geplaatst bij de districtscommissariaten, het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De onthulling te Nieuw-Amsterdam is verricht door districtcommissaris Remy Pollack  van Commewijne samen met Gangapersad.

Volgens dc Pollack moet het verkiezingsbord de burger herinneren aan zijn plicht om te stemmen op 25 mei 2015.  “Er zijn al activiteiten uitgevoerd in Commewijne die verband houden met de verkiezingen”, zei de dc.  “Ik noem hierbij de ter inzage legging van de voorlopige kiezerslijsten. Dit duurde dertig dagen en 4158 kiezers uit dit distrcit hebben hun gegevens laten controleren.” Volgens Pollack klopte van deze personen al hun persoonsgegevens.

Foto:
De onthulling van het verkiezingsbord te Nieuw-Amsterdam door districtcommissaris Remy Pollack samen met Sabitrie Gangapersad, voorzitter van de Commissie Voorlichting Verkiezingen 2015.