President Bouterse installeert CHS

IMG_1927
Van links naar rechts de CHS-leden D.Menzo, M.Manohar en de voorzitter E. Merkus.

President Desire Delano Bouterse heeft vandaag vrijdag 30 januari 2015 de leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) be√ędigd). De benoeming van de leden van dit orgaan betekent volgens de president dat voldaan wordt aan een van de belangrijke eisen van de democratie.

Het CHS is er voor de verkiezingen van de leden van De Nationale Assemblee, en leden van de ressortraden. Het orgaan controleert ook de samenstelling van de leden van de districtsraden op basis van de uitslag van de verkiezingen van de ressortraden. Nu het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en het CHS geinstalleerd zijn, zijn de condities geschapen voor het volk om te participeren aan de verkiezingen van 2015.

 

De president bracht de felicitaties over aan de leden van dit belangrijk orgaan en wenste hen veel wijsheid toe met het belangrijke werk dat ze te doen hebben. Het CHS bestaat uit de leden E.Merkus (voorzitter), A.Levant (secretaris) M.Manohar (plaatsvervangend voorzitter) en de leden D.Menso, D. Landvreugd, J.Nibte, R.Vredem, A.Ramdhani, R.Landburg, S.Vrieze, L.Martodikromo, E.Sandi, R.Raghoe en R.Ramkaloep.

 

President Bouterse heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de overige leden van het OKB te weten Cornelis van Dijk, Ferdinand Welzijn, Henrik Jamaloodin te benoemen. Het OKB is sedert november 2014 geinstalleerd. Vanwege omstandigheden konden deze heren niet door het staatshoofd worden benoemd.