Legger bezig met definitieve lijst

leggerAlle ogen zijn nu gericht op de werkgroep Legger. Deze moet, nu de kiezerslijsten zijn afgesloten, de definitieve lijst met alle stembureaulocaties produceren. “We hebben alle districten al aangedaan en zijn nu  bezig met de afronding van de data. Dit is belangrijk, omdat op 4 april wordt gestart met het uitprinten van de oproepingskaarten”, zegt  coördinator  Glenn Lie A Lien.

Landelijk heeft de werkgroep 622 stembureaus bepaald. Hieruit kan het volgende per district worden afgeleid: Paramaribo 270, Wanica 129, Para 31, Brokopondo 13, Sipaliwini 50,Marowijne 25, Commewijne 36, Saramacca 23, Coronie 4 en Nickerie 41 stembureaus.

Aanpak locaties
Op dit moment zijn de commissariaten en andere verkiezingsactoren bezig met het proces om de stembureaulocaties  die niet helemaal voldoen aan alle vereisten, in orde te maken. Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken is het belangrijk dat de stemlocaties zodanig worden ingericht dat ze voldoen aan alle gestelde eisen. Het Onafhankelijk Kiesbureau heeft bij de vorige verkiezingen opmerkingen gemaakt over de staat waarin bepaalde locaties  zich bevonden. Legger heeft dit ter harte genomen en extra aandacht besteed aan de criteria waaraan een locatie moet voldoen. Bij het opnemen van een stembureaulocatie is onder andere ook rekening gehouden met het feit dat kiezers niet ver hoeven af te reizen om hun stem uit te brengen.