Districtscommissariaten ontvangen verkiezingsmeubilair

IMG_0793Om een stembureau in te richten zijn er stemhokken, dranghekken, tafels, krukken en andere materialen en meubilair nodig.

Deze spullen worden sinds zaterdag 8 april door de werkgroep stembureaumateriaal en -meubilair verstrekt aan de verschillende districtscommissariaten.

De verstrekking geschiedt vanuit het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken in huiftrucks oftewel uitsluitend gesloten transport. Gesloten transport is belangrijk, omdat het materiaal niet nat mag worden wanneer het regent.

De districtscommissariaten hebben de districtssecretarissen of de focal point s afgevaardigd om de spullen in ontvangst te nemen. Het district Wanica heeft op 9 mei als eerste hun verkiezingsmeubilair en -materiaal ontvangen. “Na aankomst bij de districtscommissariaat wordt het verkiezingsmateriaal en -meubilair opgeslagen in het magazijn. Wij gaan dan op 22 mei beginnen met het inrichten van alle 129 stembureaus. Op deze dag zullen de activiteiten vanaf 7 uur ‘s morgens aanvangen en kunnen tot heel laat duren, omdat onze streefdatum om alle stemlocaties startklaar te maken 23 mei 2015 is”, zegt districtssecretaris Adjaikoemar Kali van Wanica. De verstrekking van verkiezingsmeubilair en -materiaal duurt tot en met 24 mei 2015.-.