DC’s bijeen voor overleg verkiezingen

dc overlegDe districtscommissarissen waren op maandag 26 januari 2015 in het Lala Rookh gebouw om samen met de overige verkiezingsactoren van gedachten te wisselen over de voorbereidingen naar de stembusgang toe. Alle werkgroepen gaven een presentatie en de stand van zaken van de werkzaamheden.

Ook mochten de dc’s vragen stellen en voorstellen doen met betrekking tot verkiezingsactiviteiten. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken sprak de aanwezigen toe. Hij gaf aan, dat een een goede verkiezingsorganisatie een aaneenschakeling is van verkiezingsactoren. Deze staat en valt met een goede communicatie en onderlinge verstandhouding. ” Wij zijn met zijn allen op dit moment in een fase waarbij in het bijzonder de nadruk gelegd zal worden op de onderlinge samenwerkingverbanden. Het is een gegeven dat naargelang de dag van de verkiezingen dichterbij nadert, dat de verkiezingswerkzaamheden in een hoger tempo zullen worden uitgevoerd.”

De bewindsman riep een ieder op om ondanks de zware werkdruk en stressmomenten, in alle openheid en eerlijkheid de eenheid te tonen voor een goede organisatie van de verkiezingen in mei 2015.

‘ Laten wij steeds ernaar streven om goede en transparante verkiezingen te organiseren en de geloofwaardigheid in de beleving van de democratie in Suriname hoog te houden’, aldus minister Leilis.