Brokopondo proactief met verkiezingen

yvonne pinas1
DC Pinas met naast haar minister Betterson van Regionale Ontwikkeling.

De wettelijke ter inzage legging van de kiezerslijsten verloopt heel goed in het district Brokopondo. Het personeel van het plaatselijke commissariaat is proactief en zet zich goed in voor een vlot verloop van de verkiezingsactiviteiten. Districtscommissaris Yvonne Pinas verzekert dat alles op schema is.

Om zich ervan te vergewissen dat haar districtsgenoten hun persoonsgegevens gaan controleren, gaat de burgermoeder zelf op pad met haar medewerkers.  Vooral in de dorpen worden de mensen door haar en haar team gemotiveerd om een kleine moeite te doen om de persoonsgegevens te controleren. “De traditie in het binnenland is anders”, zegt Pinas. “Mensen hebben eerder aandacht voor hun kostgrond. Daarom wordt er vanuit het commissariaat proactief te werk gegaan. Waar er geen toeloop van mensen is, gaan wij naar de mensen toe.”
De dc wil dat de distributie van de oproepingskaarten vlekkeloos moet verlopen in haar district en dat zoveel mogelijk stemgerechtigden naar de stembus gaan. Pinas vindt dat het volk de ontwikkeling van het land zelf ter hand moet nemen door te gaan stemmen. Als burgermoeder van Brokopondo kent Pinas haar district goed en zal haar uiterste best doen om op de dag van de verkiezingen, iedereen naar de stembus te krijgen. De burgermoeder is tevreden over de mate van voorlichting, maar geeft ook toe dat er toch mensen zijn die geen gehoor geven aan de oproepen. Daar ligt voor haar de uitdaging om samen met haar team het hele district te bewegen voor nu de gegevens te controleren om daarna zonder problemen naar de stembus te gaan. De landelijke ter inzage legging van de kiezerslijsten loopt tot en met 15 maart 2015.