Aanmaak Identiteitskaarten nu ook op zondag

id-krtOm de samenleving tegemoet te komen, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten om de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken ook op de zondag open te stellen voor het publiek. Deze maatregel gaat in op zondag 1 maart 2015 en loopt door tot en met maandag 25 mei. Burgers kunnen op de zondag van 9.00 uur tot en met 15.00 uur op het CBB-hoofdkantoor aan de Lachmonstraat terecht voor de aanmaak van identiteitskaarten.
De behoefte voor aanmaak van identiteitskaarten is groot. De afgelopen twee maanden, in de periode januari en februari 2015, heeft de afdeling al meer dan tienduizend identiteitskaarten geproduceerd. Bij meer dan zesduizend personen ging het om vervanging van de vervallen identiteitskaart. Tweeduizend personen hadden hun identiteitskaart verloren en kwamen met een verklaring van de districtscommissaris voor een nieuwe. De rest van de gevallen betrof de aanmaak van nieuwe identiteitskaarten en vervanging van beschadigde en gestolen kaarten.
Omdat het voor personen van verafgelegen gebieden moeilijk en kostbaar is om naar de stad af te reizen voor de aanmaak van identiteitskaarten, gaat de afdeling Identiteit vanaf volgende week ook met mobiele units naar de kustdistricten. Het binnenland van Suriname wordt al sinds vorig jaar met speciale missies aangedaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zet alles op alles om burgers te helpen hun documenten in orde te maken voor de verkiezingen van 25 mei. Om te kunnen stemmen, moeten kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart, geldig Surinaams rijbewijs of geldig Surinaams paspoort.